ABP per als ODS: sessió de formació amb Bob Lenz

/ABP per als ODS: sessió de formació amb Bob Lenz
ABP per als ODS: sessió de formació amb Bob Lenz2019-07-25T10:54:46+00:00

Project Description

Aprenentatge Basat en Projectes (ABP) per als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

Sessió de formació amb Bob Lenz

11 de juliol, Escola Virolai, Barcelona.

Seguint la la crida de la UNESCO a promoure grans aliances per transformar l’educació de manera que sensibilitzi i capaciti les persones per dur a terme vides plenes i poder respondre als reptes locals-globals, el Centre UNESCO de Catalunya treballa en una iniciativa per difondre i fomentar al sistema educatiu una educació per al desenvolupament sostenible avançada, integrant l’Aprenentatge Basat en Projectes (ABP) i el treball per als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).
L’objectiu és preparar la nostra societat per fer front als principals reptes presents i de futur i contribuir al desplegament de l’Agenda 2030. Per això, aquesta iniciativa vol crear una comunitat de docents, joves i persones compromeses amb els ODS, articulada a través d’una plataforma col·laborativa en la qual es comparteixin projectes ABP vinculats als ODS, permetent inspirar-se a partir dels projectes dels altres i acompanyant a la creació de projectes propis, oferint eines i recursos i promovent aliances entre docents, centres educatius, organitzacions de la societat civil i institucions que tenen en comú el coneixement o l’interès per un o diversos ODS.
Per tal de donar el tret de sortida a aquesta iniciativa, oferir recursos i coneixement i reunir les primeres persones que podran formar part de la comunitat hem iniciat una sèrie d’activitats que enllacen l’ABP i els ODS, en col·laboració amb docents, centres educatius i també en el marc de l’Escola d’Estiu Rosa Sensat.
En aquest context, el Centre UNESCO de Catalunya va organitzar una sessió de presentació i formació en ABP per als ODS, el dia 11 de juliol, a l’Escola Virolai de Barcelona, a càrrec de Bob Lenz, director de PBLWorks / Buck Institute for Education, un dels més destacats experts a nivell mundial en ABP.

La sessió va reunir a més de 120 docents des de l’educació infantil fins a la universitària.

Els/les docents participants, juntament amb els que van participar a la sessió en el marc de la 54a Escola d’Etiu Rosa Sensat, formaran part, des de l’inici, de la comunitat d’aprenentatge sobre ABP i ODS i tindran accés a la versió βeta de la plataforma digital i a les properes formacions i trobades que proposarem.

Aquesta comunitat i la plataforma digital estarà disponible en obert per a tothom que hi tingui interès al llarg del curs 2019-2020.

Materials de la sessió disponibles per a descarregar

Visualitzeu la sessió de formació amb Bob Lenz.

(audio en català al canal esquerre i anglès al canal dret)

Project Details