ABP per als ODS: sessió de formació amb Bob Lenz

/ABP per als ODS: sessió de formació amb Bob Lenz
ABP per als ODS: sessió de formació amb Bob Lenz2019-06-06T14:14:34+00:00

Project Description

Aprenentatge basat en projectes per als Objectius de Desenvolupament Sostenible

Sessió de formació amb Bob Lenz

11 de juliol a la tarda, Escola Virolai, Barcelona.

Seguint la la crida de la UNESCO a promoure grans aliances per transformar l’educació de manera que sensibilitzi i capaciti les persones per dur a terme vides plenes i poder respondre als reptes locals-globals, el Centre UNESCO de Catalunya treballa en una iniciativa per difondre i fomentar al sistema educatiu una educació per al desenvolupament sostenible avançada, integrant l’Aprenentatge Basat en Projectes (ABP) i el treball per als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).
 
L’objectiu és preparar la nostra societat per fer front als principals reptes presents i de futur i contribuir al desplegament de l’Agenda 2030. Per això, aquesta iniciativa vol crear una comunitat de docents, joves i persones compromeses amb els ODS, articulada a través d’una plataforma col·laborativa en la qual es comparteixin projectes ABP vinculats als ODS, permetent inspirar-se a partir dels projectes dels altres i acompanyant a la creació de projectes propis, oferint eines i recursos i promovent aliances entre docents, centres educatius, organitzacions de la societat civil i institucions que tenen en comú el coneixement o l’interès per un o diversos ODS.
 
Per tal de donar el tret de sortida a aquesta iniciativa, oferir recursos i coneixement i reunir les primeres persones que podran formar part de la comunitat hem iniciat una sèrie d’activitats que enllacen l’ABP i els ODS, en col·laboració amb docents, centres educatius i també en el marc de l’Escola d’Estiu Rosa Sensat.
 
En aquest context, el Centre UNESCO de Catalunya organitza una sessió de presentació i formació en ABP per als ODS, el proper 11 de juliol, a la tarda, a l’Escola Virolai de Barcelona, a càrrec de Bob Lenz, director de PBLWorks / Buck Institute for Education, un dels més destacats experts a nivell mundial en ABP.

La sessió és gratuïta, sotmesa a selecció dels participants, i està limitada a 100 places. Per facilitar el màxim la distribució del coneixement i per l’alta espectativa que ha generat aquesta oportunitat d’assistir a una formació de Bob Lenz, les places estaran limitades a un màxim de 2 persones per centre.

Es prioritzarà que participin en aquesta sessió de formació docents de centres que vulguin formar part, des de l’inici, d’aquesta comunitat d’aprenentatge sobre ABP i ODS, que anirà creixent durant el proper curs 2019/2020 i donarà accés a la versió βeta de la plataforma digital i a les properes formacions i trobades que proposarem.

S’espera de les persones participants que compartiu, al llarg dels propers mesos, els projectes d’ABP per als ODS que treballeu als centres, i que sigueu part activa de la comunitat d’aprenentatge, aportant, comentant i compartint, així com aprenent, replicant o intercanviant coneixement amb la resta de membres.

Si us interessa aquesta formació, cal que feu les inscripcions a través del següent qüestionari.

(Acceptarem sol·licituds de participació fins al divendres 14 de juny i la setmana següent us comunicarem si heu accedit a una de les places per a la sessió).

Project Details